De Parisienne - Paperback

€ 25,99

9789464658194 | december 2022 | 340 p.

1977. Acht jaar na de dramatische gebeurtenissen met zijn jeugdvriendin Gina Ferrara zit René Nieuwelinck nog altijd met een boel vragen en schuldgevoelens. Waarom liet ze al die jaren nooit van zich horen? Geen kaartje, geen briefje, geen telefoontje. Niets. Ze waren toch vrienden geweest? Meer dan vrienden.

Zelf zit hij aan de grond na zijn mislukte studies. Hij begint te drinken en zwalpt doelloos rond in Gent. Dan ontspruit het idee om haar te gaan zoeken. Hij krijgt hulp van een erg wulpse oude bekende, een grofgebekte Nederlander en een furieuze tiener. Zijn reis naar het zuiden wordt een grimmige zoektocht, waarbij hij niet alleen Gina wil terugvinden, maar ook zichzelf. De tocht is niet zonder gevaar, en hij moet samen met zijn reisgezel alles uit de kast halen om zijn doel te bereiken.

Humor, drama, spanning, en romantiek vormen de ingrediënten van deze steeds weer verrassende queeste. De Parisienne is het vervolg op Meisje aan de Overkant. Ook in deze nieuwe roman speelt popmuziek een rol, maar ook het bruisende Gentse bioscoopleven, politiek terrorisme en de flitsende mode uit de jaren zeventig van vorige eeuw.

Wat lezers zeggen over Meisje aan de Overkant

Keigoed!” – Geert.

-----

Tragisch, melancholisch. Maar, wie weet, gaat de Fox ooit weer open. Met Gina achter de toog.” – Hugo.

-----

“Het is een ontwikkelingsroman en de spanning zit hem in hoe René en Gina, maar ook de andere personages “groot worden” - ik vind dat je er zeer goed in geslaagd bent om echt vanuit hun leef-, denk en gevoelenswereld te schrijven, en dat was voor mij zo herkenbaar, dat het automatisch “spannend” werd in de zin van: oh ja, dat was idd zo, en wat gaat er nu gebeuren...” – Tinneke.

-----

Het meisje aan de overkant … een prachtig boek. Meegezogen in het verhaal, een boek waarvan je spijt hebt dat het uitgelezen is.” – Roland.

-----

Eindelijk aan je boek 'Meisje aan de overkant' begonnen. En in 1 ruk uitgelezen. Het verhaal grijpt je echt vast. Mijn soort romans. Morgen ga ik op zoek naar je volgende.” – Ann.

-----

Het leest heel vlot en het smaakt steeds naar meer om verder te lezen.” – Cleo.

-----

Vanmorgen om 5 uur uitgelezen! WAAR IS GINA????? Hoe lang ga  jij mijn ongerustheid op de proef stellen?????” – Tinneke.

-----

“Begint als een streekroman met Vlaamse toetsen, maar hoe verder in het boek, hoe intenser en aangrijpender het wordt. Een aangename verrassing!” - Veronique

Lees de volledige recensie op Hebban (de grootste leesclub van de Benelux).

-----

Eindelijk heb ik 2 dagen na elkaar tijd gevonden om je eerste boek te lezen; buitengewoon fantastisch, echt waar. Ik kon niet wachten op elk volgend hoofdstuk, mooie taalwendingen of hoe noem je dat, prachtige beschrijvingen, het was alsof ik in een film zat. Ik kan mij alles zo voor de geest halen en het is ook een periode die ik mij goed kan voorstellen. Hier waren ook zo een paar cafés, wat minder erg vermoed ik maar toch ook "foxachtig".   Ik ga volgende week tijd zoeken voor "De Parisienne". Ik heb de korte inhoud nog niet gelezen maar ik vermoed dat Gina toch weer opdaagt! Wat ik ook prachtig vond, al die tussenkomsten van die broers en die moeder, zo wijs en dat nonnetje Pia, super mooi boek André!!! Dikke proficiat!!!!  Het deed me soms lachen maar ik was ook dikwijls ontroerd. Allé een dikke prijs waard volgens mij!” – Marierose.

Wat lezers zeggen over De Parisienne

“Een rollercoaster van emoties, een carrousel van avonturen.” - Hugo

-----

Zeer goed. Op drie dagen uitgelezen.” – Ingrid.

-----

Je boek was weer steengoed!! Ik wil meer!!!” – Geert.

-----

“… ik wou gewoon de apotheose wat langer uitstellen. Tweede boek is even goed of beter dan vorige want ook hier kon ik niet rap genoeg lezen. Ik heb gelachen, schrik gehad en een traan weggepinkt.  Zo een schitterend verhaal; je moet enorm veel opzoekingswerk gedaan hebben …  En ook het einde ... super ...” – Marierose.

-----

De schrijfstijl is heel vlot, amusant door de verschillende persoonlijke toetsen en accenten. Ook de omgeving wordt mooi beschreven en laat je meevoeren naar het zonnige Zuiden. De sfeer van de jaren zeventig krijg je er bovenop, de kledij, de muziek en de losbandige uitspattingen. Het plot zit goed in elkaar en alles wordt ook goed uitgewerkt waardoor er geen losse eindjes meer overblijven. Er worden verschillende maatschappelijke thema’s aangeboord waardoor het een diepere betekenis krijgt, maar zwaarmoedig wordt het nooit. Door de pittige karakters en de bruisende conversaties blijft het geheel toegankelijk en komt het vertrouwelijk over.

… De personages worden heel kleurrijk, frivool en karaktervol neergezet. Dit zorgt voor wat commotie, onderlinge spanningen en brengt ook hilarische toestanden teweeg. Er gebeurt van alles op alle vlakken waardoor je steeds geboeid blijft. Er is ook altijd een leuke afwisseling tussen de meer spannende momenten en gevaarlijke situaties en anderzijds de onderlinge confrontaties en het spel van afstoten en aantrekken.

Een roman met veel pit, ondeugend, emotioneel en soms wat melancholisch maar ook soms schertsend en een streepje humor. Een geslaagd vervolg op ‘Meisje aan de overkant’.” - Veronique

Lees de volledige recensie op Hebban.

-----

"Ik heb het boek bijna in één adem uitgelezen!! Ben nu natuurlijk benieuwd naar je ander boek! Doe zo verder, heel leuk om te lezen en de tijd te vergeten..." - Marleen

-----

Uit een 4-sterrenrecensie op Goodreads: “Het ontluikende gebied van liefde wordt hier ook beschreven, doch op een poëtische en niet vulgaire manier. De schrijver weet gedachten perfect op papier om te zetten om dit licht sensueel te maken, zonder obsceen te worden.

Het was een waar plezier om dit te lezen. Respect voor de auteur.

Lees hier de volledige recensie.

-----

Het boek 'De Parisienne' was uit op drie avonden, mocht ik tijd genoeg gehad hebben het was op twee avonden uit geweest 🙂

Net zoals 'Meisje aan de overkant' werd ik compleet in het verhaal gezogen. Het las enorm vlot en de schrijfstijl bevalt me enorm. De manier waarop je tot in de details alles weet te beschrijven is gewoonweg schitterend. Veel fantasie heb je eigenlijk niet meer nodig.
Je toverde ook regelmatig een smile op mijn gezicht met het verhaal of de manier waarop iets geschreven stond. Soms ook bittere ernst en dan kon het niet snel genoeg gaan om het vervolg te kennen. Of eens uitdagend, maar aangenaam om te lezen.

Het einde van het verhaal raakte me ook op de één of andere manier. Daar blijft het bij om spoilers te vermijden.

Een schitterend verhaal. Waar haal je de inspiratie? Ik kijk in elk geval uit naar het volgende boek.

Fysieke boekhandels hebben niet de neiging om romans van onbekende auteurs aan te kopen. Toch kan je er zonder probleem De Parisienne bestellen. Een belletje naar je vertrouwde lokale boekenwinkel is voldoende. Een drietal dagen later kan je het ophalen.