Privacy beleid

Bescherming van persoonsgegevens

De informatie die wij op onze site aanbieden, is beschikbaar zonder dat persoonsgegevens moeten worden verstrekt.

In bepaalde gevallen evenwel wordt u persoonlijke informatie gevraagd. Dat kan het geval zijn als u via een formulier een vraag stelt of een artikel doorstuurt, als u wil inschrijven op een nieuwsbrief, of als u wil deelnemen aan een enquête. In dat geval kunnen wij uw naam en e-mailadres vragen. Hebt u een product gewonnen naar aanleiding van een wedstrijd dan zullen wij ook uw adres vragen om uw prijs op te sturen.

De beheerders van deze site die persoonsgegevens verzamelen, zullen deze behandelen in overeenstemming met de bepalingen van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de bepalingen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) en alle andere toepasselijke wetgeving m.b.t. de bescherming van persoonsgegevens. Het is belangrijk dat u als bezoeker van de website en/of als klant zicht hebt op uw gegevens. Dit betekent dat de beheerder alles in het werk stelt om uw privacy te beschermen en ervoor zorgen dat u ons met een gerust en gerechtvaardigd gevoel uw persoonsgegevens kan toevertrouwen, zonder dat daarvan misbruik wordt gemaakt.

De websitebeheerders van www.andrevanbutsel.be geven u volgende wettelijke garanties:

  1. wij verzamelen en verwerken uw persoonsgegevens enkel om de door u gevraagde informatie te verstrekken of om de door u gewenste dienstverlening on line te realiseren;
  2. de verwerking van uw persoonsgegevens blijft beperkt tot de beoogde doelstelling;
  3. wij maken uw persoonsgegevens niet bekend aan derden;
  4. u hebt steeds toegang tot uw persoonsgegevens, u kunt de juistheid ervan verifiëren en onjuistheden laten verbeteren. Hiertoe kunt u contact opnemen met de beheerder van de site André Van Butsel via de contactpagina;
  5. de beheerders van de site treffen de best mogelijke veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat derden misbruik maken van uw persoonsgegevens.

Marketingmachtigingen

De informatie die u op formulieren verstrekt, wordt alleen gebruikt om u te voorzien van updates en gepersonaliseerde marketing. Uw privacy is belangrijk voor ons. Via onze mailinglist sturen wij u af en toe e-mails over promoties, nieuwe verhalen, romans en belangrijke updates om u op de hoogte te houden. U komt enkel in onze mailinglist als u daarvoor uitdrukkelijk toestemming geeft. U kan dat aanvinken in de formulieren. U kan ten allen tijde uw gegevens aan ons opvragen, of uw gegevens verwijderen via uitschrijflinks  voorzien onderaan de e-mails die u van ons ontvangt.

De gebruikte marketingtools zoals de mailinglist, formulieren, nieuwsbrieven worden verwerkt door het programma MailerLite.

Logbestanden en Google analytics

Tijdens uw bezoek aan www.andrevanbutsel.be verzamelen wij in logbestanden informatie zoals de bezochte pagina's, de geolocatie van uw computer en het type browser dat u gebruikt. Wij verzamelen deze informatie uitsluitend voor de statistische analyse van bezoekerscijfers en verkeer op de site, om het informatie- en dienstenaanbod beter af te stemmen op de behoeften van de gebruikers.

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Facebook Pixel

De Facebook-pixel is een hulpmiddel voor analyse. We gebruiken de Facebook-pixel om inzicht te krijgen in welke acties mensen uitvoeren op onze website en om voor jou interessante doelgroepen te bereiken. Meer informatie over het gebruik en de werking van de Facebook Pixel kan je hier vinden. Het cookie beleid van Facebook zelf vind je hier.

Cookies

De site kan in zeer beperkte gevallen gebruik maken van zogenaamde "cookies": kleine informatiebestanden die automatisch bewaard worden op de harde schijf van uw computer. Deze informatie zorgt voor een sneller en efficiënter verloop van uw bezoek aan onze site.

Indien u het gebruik van cookies uitschakelt in uw browser, kunnen wij u geen correcte werking van www.andrevanbutsel.be garanderen.

Wijziging en kennisgeving privacybeleid

Wij behouden ons het recht voor deze privacyregeling aan te passen, mits de gebruikers hiervan op de hoogte te stellen op deze plaats.

Meer informatie

Over de wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer vindt u hier alle informatie:

  1. op de portaalsite Vlaanderen.be van de Vlaamse overheid;
  2. bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer.