De Parisienne - Paperback

€ 25,99

9789464658194 | 340 pagina's

U wordt doorverwezen naar de webshop van mijn uitgever Brave New Books. Betalen kan met IDEAL, Paypal en credit card.

Wat lezers ervan vinden

Wij kijken er alvast naar uit!” – Birgit.

-----

Zeer goed. Op drie dagen uitgelezen.” – Ingrid.

-----

Je boek was weer steengoed!! Ik wil meer!!!” – Geert.

-----

“… ik wou gewoon de apotheose wat langer uitstellen. Tweede boek is even goed of beter dan vorige want ook hier kon ik niet rap genoeg lezen. Ik heb gelachen, schrik gehad en een traan weggepinkt.  Zo een schitterend verhaal; je moet enorm veel opzoekingswerk gedaan hebben …  En ook het einde ... super ...” – Marierose.

Samenvatting

1977. Acht jaar na de dramatische gebeurtenissen met zijn jeugdvriendin Gina Ferrara zit René Nieuwelinck nog altijd met een boel vragen en schuldgevoelens. Waarom liet ze al die jaren nooit van zich horen? Geen kaartje, geen briefje, geen telefoontje. Niets. Ze waren toch vrienden geweest? Meer dan vrienden.

Zelf zit hij aan de grond na zijn mislukte studies. Hij begint te drinken en zwalpt doelloos rond in Gent. Dan ontspruit het idee om haar te gaan zoeken. Hij krijgt hulp van een erg wulpse oude bekende, een grofgebekte Nederlander en een furieuze tiener. Zijn reis naar het zuiden wordt een grimmige zoektocht, waarbij hij niet alleen Gina wil terugvinden, maar ook zichzelf. De tocht is niet zonder gevaar, en hij moet samen met zijn reisgezel alles uit de kast halen om zijn doel te bereiken.

Humor, drama, spanning, en romantiek vormen de ingrediënten van deze steeds weer verrassende queeste. De Parisienne is het vervolg op Meisje aan de Overkant. Ook in deze nieuwe roman speelt popmuziek een rol, maar ook het bruisende Gentse bioscoopleven, politiek terrorisme en de flitsende mode uit de jaren zeventig van vorige eeuw.