De Parisienne - E-book

€ 12,99

9789464658200 | 340 pagina's

U wordt doorverwezen naar de webshop van mijn uitgever Brave New Books. Betalen kan met IDEAL, Paypal en credit card.

Wat lezers ervan vinden

“Een rollercoaster van emoties, een carrousel van avonturen.” - Hugo

-----

Wij kijken er alvast naar uit!” – Birgit.

-----

Zeer goed. Op drie dagen uitgelezen.” – Ingrid.

-----

Je boek was weer steengoed!! Ik wil meer!!!” – Geert.

-----

“… ik wou gewoon de apotheose wat langer uitstellen. Tweede boek is even goed of beter dan vorige want ook hier kon ik niet rap genoeg lezen. Ik heb gelachen, schrik gehad en een traan weggepinkt.  Zo een schitterend verhaal; je moet enorm veel opzoekingswerk gedaan hebben …  En ook het einde ... super ...” – Marierose.

-----

De schrijfstijl is heel vlot, amusant door de verschillende persoonlijke toetsen en accenten. Ook de omgeving wordt mooi beschreven en laat je meevoeren naar het zonnige Zuiden. De sfeer van de jaren zeventig krijg je er bovenop, de kledij, de muziek en de losbandige uitspattingen. Het plot zit goed in elkaar en alles wordt ook goed uitgewerkt waardoor er geen losse eindjes meer overblijven. Er worden verschillende maatschappelijke thema’s aangeboord waardoor het een diepere betekenis krijgt, maar zwaarmoedig wordt het nooit. Door de pittige karakters en de bruisende conversaties blijft het geheel toegankelijk en komt het vertrouwelijk over.

… De personages worden heel kleurrijk, frivool en karaktervol neergezet. Dit zorgt voor wat commotie, onderlinge spanningen en brengt ook hilarische toestanden teweeg. Er gebeurt van alles op alle vlakken waardoor je steeds geboeid blijft. Er is ook altijd een leuke afwisseling tussen de meer spannende momenten en gevaarlijke situaties en anderzijds de onderlinge confrontaties en het spel van afstoten en aantrekken.

Een roman met veel pit, ondeugend, emotioneel en soms wat melancholisch maar ook soms schertsend en een streepje humor. Een geslaagd vervolg op ‘Meisje aan de overkant’.” - Veronique

Lees de volledige recensie op Hebban.

-----

"Ik heb het boek bijna in één adem uitgelezen!! Ben nu natuurlijk benieuwd naar je ander boek! Doe zo verder, heel leuk om te lezen en de tijd te vergeten..." - Marleen

-----

Uit een 4-sterrenrecensie op Goodreads: “Het ontluikende gebied van liefde wordt hier ook beschreven, doch op een poëtische en niet vulgaire manier. De schrijver weet gedachten perfect op papier om te zetten om dit licht sensueel te maken, zonder obsceen te worden.

Het was een waar plezier om dit te lezen. Respect voor de auteur.

Lees hier de volledige recensie.

Samenvatting

1977. Acht jaar na de dramatische gebeurtenissen met zijn jeugdvriendin Gina Ferrara zit René Nieuwelinck nog altijd met een boel vragen en schuldgevoelens. Waarom liet ze al die jaren nooit van zich horen? Geen kaartje, geen briefje, geen telefoontje. Niets. Ze waren toch vrienden geweest? Meer dan vrienden.

Zelf zit hij aan de grond na zijn mislukte studies. Hij begint te drinken en zwalpt doelloos rond in Gent. Dan ontspruit het idee om haar te gaan zoeken. Hij krijgt hulp van een erg wulpse oude bekende, een grofgebekte Nederlander en een furieuze tiener. Zijn reis naar het zuiden wordt een grimmige zoektocht, waarbij hij niet alleen Gina wil terugvinden, maar ook zichzelf. De tocht is niet zonder gevaar, en hij moet samen met zijn reisgezel alles uit de kast halen om zijn doel te bereiken.

Humor, drama, spanning, en romantiek vormen de ingrediënten van deze steeds weer verrassende queeste. De Parisienne is het vervolg op Meisje aan de Overkant. Ook in deze nieuwe roman speelt popmuziek een rol, maar ook het bruisende Gentse bioscoopleven, politiek terrorisme en de flitsende mode uit de jaren zeventig van vorige eeuw.