Meisje aan de Overkant - E-book

€ 12,99

9789464652789 | 266 pagina's

U wordt doorverwezen naar de webshop van mijn uitgever Brave New Books. Betalen kan met IDEAL, Paypal en credit card.

Wat lezers ervan vinden

Keigoed!” – Geert.

-----

Tragisch, melancholisch. Maar, wie weet, gaat de Fox ooit weer open. Met Gina achter de toog.” – Hugo.

-----

“Het is een ontwikkelingsroman en de spanning zit hem in hoe René en Gina, maar ook de andere personages “groot worden” - ik vind dat je er zeer goed in geslaagd bent om echt vanuit hun leef-, denk en gevoelenswereld te schrijven, en dat was voor mij zo herkenbaar, dat het automatisch “spannend” werd in de zin van: oh ja, dat was idd zo, en wat gaat er nu gebeuren...” – Tinneke.

-----

Het meisje aan de overkant … een prachtig boek. Meegezogen in het verhaal, een boek waarvan je spijt hebt dat het uitgelezen is.” – Roland.

-----

Eindelijk aan je boek 'Meisje aan de overkant' begonnen. En in 1 ruk uitgelezen. Het verhaal grijpt je echt vast. Mijn soort romans. Morgen ga ik op zoek naar je volgende.” – Ann.

-----

Het leest heel vlot en het smaakt steeds naar meer om verder te lezen.” – Cleo.

-----

Vanmorgen om 5 uur uitgelezen! WAAR IS GINA????? Hoe lang ga  jij mijn ongerustheid op de proef stellen?????” – Tinneke.

-----

"Begint als een streekroman met Vlaamse toetsen, maar hoe verder in het boek, hoe intenser en aangrijpender het wordt. Een aangename verrassing!" - Veronique

Lees de volledige recensie op Hebban (de grootste leesclub van de Benelux).

-----

Eindelijk heb ik 2 dagen na elkaar tijd gevonden om je eerste boek te lezen; buitengewoon fantastisch, echt waar. Ik kon niet wachten op elk volgend hoofdstuk, mooie taalwendingen of hoe noem je dat, prachtige beschrijvingen, het was alsof ik in een film zat. Ik kan mij alles zo voor de geest halen en het is ook een periode die ik mij goed kan voorstellen. Hier waren ook zo een paar cafés, wat minder erg vermoed ik maar toch ook "foxachtig".   Ik ga volgende week tijd zoeken voor "De Parisienne". Ik heb de korte inhoud nog niet gelezen maar ik vermoed dat Gina toch weer opdaagt! Wat ik ook prachtig vond, al die tussenkomsten van die broers en die moeder, zo wijs en dat nonnetje Pia, super mooi boek André!!! Dikke proficiat!!!!  Het deed me soms lachen maar ik was ook dikwijls ontroerd. Allé een dikke prijs waard volgens mij!” – Marie-Rose.

-----

Ik heb deze week “meisje aan de overkant” gelezen. Ik vond het echt een heel leuk boek en zoveel herkenbare uitspraken en zaken die mijn mama en grootmoeder me vertelden! Heel benieuwd naar de Parisienne ook!” – Kelly

-----

Uit een 5-sterrenrecensie op Goodreads: "In conclusie is dit een excellente roman, en is dit klaarblijkelijk een getalenteerd auteur die er goed zal aan doen om zich verder te verdiepen in het schrijven van romans. Hij produceert geloofwaardige, diepe en realistische personages die je meeslepen in het verhaal en je laten hopen dat het voor hen allemaal goed komt. Een aanrader voor iedereen!"
Lees hier de volledige recensie.

Samenvatting

Vlaamse Ardennen, 1969. De jonge René Nieuwelinck, dromer en eenzaat, woont met zijn moeder en twee oudere broers op een kleine plattelandshoeve. Wanneer een gezin uit de stad met drie kinderen verhuist naar de Fox, het café aan de overkant, valt René als een blok voor de oudste dochter. Gina Ferrara is knap, ketters en rebels. Tegen alle verwachtingen in raakt hij bevriend met haar. Maar er speelt iets duister in het gezin van het meisje waardoor zijn vriendschap met haar zwaar op de proef wordt gesteld.

Meisje aan de Overkant zal je ontroeren en doen glimlachen. Een nieuwe stem in een harde wereld. Een sprankelende geschiedenis over levenslessen en groot worden, over geloven en je geloof verliezen, over angsten en schuld. Een roman over de golden sixties, tegen de achtergrond van tv, film, popmuziek, boeken, magazines en strips uit die tijd. Laat je verwonderen door het bruisende caféleven, het uitstervende boerenbestaan, de eerste man op de maan, het meest legendarische popfestival aller tijden, de eerste overwinning van Eddy Merckx in de Tour.